Новини

Изменение в регламента на Купа Дракон 2018 и норми на шума на писта „Дракон“

Преди да пристигнете за II кръг на Купа Дракон 23-24.06.18, прочетете внимателно регламента на мероприятието. В регламента има две изменения, които трябва да знаете предварително.
В чл.4.4 отпада 4,5,3.
В чл.5 Организация и ред за провеждането на Купа Дракон- за дисциплина „Спринт“ отпадат задължителните 8 обиколки и общото време от тях.
Промяната е, че те ще бъдат само 4 обиколки, от които ще се вземе най-бързата обиколка за оформяне решетката за „Спринт“. До тази промяна се стигна след разговори с редовни участници във формата на мероприятието.
Също не забравяйте за новите ограничения на шума на писта „Дракон“. Нивата на шума не трябва да надвишават 100dB, измерени динамично на разстояние 20м. от пистата или статично при 2/3 от max обороти на двигателя на разстояние 50см. от изхода на тръбата и под 45 градусов ъгъл на уреда. Имайте впредвид, че 100dB са висока норма посочена от нас, но въпреки всичко понякога се появяват изключително шумни автомобили, които нарушават спокойствието на жителите от близките къщи на Калояново. Трябва да има разбиране и от двете страни по този казус.
С уважение,
Екипа на писта „Дракон“